מאגר נתונים אודות קרן טראמפ
קרן טראמפ פועלת לאיסוף נתונים על פעילותה והצגתם באופן אינטראקטיבי ופתוח לקהל הרחב
קרן טראמפ פועלת לאיסוף נתונים על פעילותה והצגתם באופן אינטראקטיבי ופתוח לקהל הרחב
מאז הקמתה בשלהי 2011, תיק המענקים של קרן טראמפ צמח והוא מונה כיום מעל ל-100 מיזמים הפועלים ברחבי הארץ כדי לקדם הוראה איכותית של תחומי המתמטיקה והמדעים. הפרויקטים הללו מובלים בידי ארגוני חינוך מעולים והם מצויים בשלבים שונים של פיתוח, ניסוי פיילוט ויישום. בהם ניתן למצוא תכניות הכשרה וחונכות למורים חדשים, פיתוח מקצועי למורים מכהנים, קהילות מקצועיות של מורים, ועוד. צוות הקרן מקיים קשר הדוק ושוטף עם הארגונים המובילים כדי לעקוב יחדיו אחר התקדמות אבני הדרך ולסייע ככל שניתן.
בשלב זה של פעילות הקרן, אנו חשים כי קיים אצלנו בצוות ובקרב שותפינו בקהילה המקצועית צורך שהמידע אודות העשייה והתקדמותה יהיה מקיף, מפורט ונגיש יותר. רבים משותפינו פונים אלינו ושואלים באילו בתי ספר ובאילו אזורים פועלות קהילות מורים, היכן מתקיימות שותפויות ברמת העירייה, באילו כיתות מתבצעים ניסויים של משימות דיאגנוסטיות, היכן מסיימים מורים חדשים את הכשרתם, ועוד. מידע שכזה יוכל לעזור לארגונים לרקום שיתופי פעולה זה עם זה, במיוחד סביב שותפויות בשדה עם מחוזות, רשתות ועיריות.
גם לצורך ניהול הקרן נחוץ מידע מעודכן סביב שאלות דומות, כדוגמת, כמה מגמות חדשות נפתחו והיכן וכמה מורים משתתפים בצוותי הפיתוח ובקהילות המקצועיות. מידע מסוג זה יאפשר לנו למפות את האזורים שהתכניות שלנו מכסות, להתמקד באזורים הזקוקים לסיוע, וכן לתאם ביעילות בין היצע וביקוש. אנו זקוקים למידע המתעדכן בקלות כדי שישקף תמונת מצב רלוונטית, לתיוג יעיל שיאפשר לחפש ולאתר מידע בקלות, ולצורות הצגה מגוונות, בטבלה, ברשימה, בגראף ובמפה.
לשם כך צוות הקרן הגדיר מסמך דרישות ראשוני להקמת מערכת העונה על הצרכים האמורים, והתייעץ עם אחד משותפינו, 'מימון חברתי ישראל' שצבר ניסיון בניתוח של מאגרי נתונים. אנשי הארגון הציעו לסייע לנו בנושא, ואפשר שנתקשר עמם לצורך כך. הם מציעים תהליך פיתוח שיימשך שישה חודשים ויכלול את הרכיבים הבאים:
1) הגדרת השדות והארכיטקטורה למסד הנתונים בתיאום עם צוות הקרן ועם הארגונים המקבלים ממנה מענקים, שיכלול מידע משלושה מקורות: טופס הבקשה שהוגשה לקרן; אבני הדרך בתכנית העבודה האופרטיבית; דיווחים שוטפים על התקדמות התכניות.
2) הקמת מסד נתונים בהתאם לשדות שהוגדרו, כולל:
א. פלטפורמה להזנת נתונים חדשים על ידי הארגונים המקבלים מענקים מהקרן ומנגנון לבקרת איכות שיופעל על ידי צוות הקרן.
ב. מנוע חיפוש ומערכת של מטא-דאטה
ג. ממשקי משתמש (טבלה, רשימה, ייצוג גראפי וגיאוגרפי) כדי לאפשר שימוש יעיל המניב את התוצאות המבוקשות. את הממשק יש לבנות באופן שניתן יהיה להטמיע אותו באתר של הקרן.
3) איסוף נתונים ראשוני, הזנת המידע למסד הנתונים, קיום סדנאות הכשרה לשותפי הקרן ולמקבלי המענקים, והשקת המאגר.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 169