עזרה של מורי פיזיקה ומהנדסים לתלמידים
תכנית משותפת בין מורים לפיזיקה ובין מהנדסים מתעשיית ההייטק, כדי להגדיל את מספר בוגרי מגמת הפיזיקה בבתי הספר התיכוניים של עיר בדרום הארץ.
תכנית משותפת בין מורים לפיזיקה ובין מהנדסים מתעשיית ההייטק, כדי להגדיל את מספר בוגרי מגמת הפיזיקה בבתי הספר התיכוניים של עיר בדרום הארץ.
מספרם של בוגרי מגמות הפיזיקה באזורי הפריפריה בדרום נמוך מהממוצע הארצי. עם זאת, אזור זה הפך בשנים האחרונות למרכז של תעשיית ההייטק, וזאת הודות לתמריצים מיוחדים שהממשלה מעניקה. מנקודת המבט של החינוך, ניתן להניח כי מציאות חדשה זו, שבה מעבדות משוכללות ומהנדסים נמצאים בסמיכות למורים ולבתי ספר, צופנת בחֻבָּה הזדמנות.
אחת הדוגמאות לכך היא קריית גת שהוקמה כעיירת פיתוח ומונה כיום כ-50,000 תושבים. בבתי-הספר בעיר לומדים תלמידים המגיעים מרקעים שונים ביותר, ובהם עולים מאתיופיה ומחבר המדינות. באזור התעשייה של העיר השקיעה חברת אינטל 3.5 מיליארד דולר להקמת מפעל חדיש ומשוכלל בשטח של 200,000 מ"ר, המעסיק 4,000 עובדים ומייצר את הדור הבא של מעבדי מחשב.
כדי לנצל הזדמנות זו, מציע מרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע שהוקם לא מכבר, ליצור מודל של שיתוף פעולה שיאפשר למורים ולמהנדסים לפעול יחדיו כדי לסייע לתלמידי הפיזיקה בלימודיהם. הרעיון הוא לשלב את התלמידים במחקר מעשי, שהוא אחד ממסלולי הבחירה במסגרת תכנית הלימודים. לצורך כך יגויסו מתנדבים בקרב המהנדסים שישמשו חונכים הן למורים והן לתלמידים, ויעמידו את מעבדותיהם לרשות הניסיונות שיערכו התלמידים במסגרת מחקריהם.
מרכז חוסידמן שבקמפוס אוניברסיטת בן גוריון הוקם על ידי אוניברסיטת בן גוריון בשיתוף עם קרן משפחת חוסידמן, קרן רש"י וממשלת ישראל, ומטרתו להגביר הנגשת חינוך מדעי איכותי לאוכלוסיית הדרום. בראש המרכז עומדת ד"ר רחל קנול, מנהלת מרכז המדע בירוחם וחברה במועצה המייעצת של קרן טראמפ. ד"ר קנול הגתה את הרעיון לפרויקט המתוכנן, והוא מבוסס על ניסיונה המוצלח בירוחם.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 117