רשת החינוך נועם צביה משיקה תכנית ייחודית להתמודדות עם הירידה בהישגי התלמידות במתמטיקה
קידום מיומנויות של מתמטיקה יישומית בקרב 1,200 תלמידות בכיתות והקבצות מצוינות.
קידום מיומנויות של מתמטיקה יישומית בקרב 1,200 תלמידות בכיתות והקבצות מצוינות.
בזרם החינוך הדתי לאומי בישראל לומדים כ-14% מתלמידי ישראל. הוא כולל בתי ספר המופעלים על ידי משרד החינוך, הרשויות המקומיות ומגוון רשתות חינוך עצמאיות. אחת מרשתות אלה היא רשת החינוך "נועם צביה", הכוללת 33 בתי ספר תיכוניים, מתוכם 11 ישיבות (בהן לומדים כ-3,100 תלמידים) ו-22 אולפנות (בהן לומדות כ-7,900 תלמידות).
עם פרסום תוצאות מבחני פיז"ה 2022, פנינו לרשתות החינוך של זרם החינוך הדתי לאומי והצגנו את הירידה המשמעותית בהישגיהן של התלמידות בזרם זה, בייחוד במתמטיקה ברמה גבוהה, שם רק 4.3% הצליחו להגיע לרמת מצוינות. הראשונות להגיב היו רשתות אמית ובני עקיבא, שכבר אבחנו את היכולות המתמטיות של התלמידות שלהן ומצאו כי רק 5% הגיעו לרמת מצוינות, וכעת הן נערכות לתכנית התערבות.
רשת "נועם צביה" מציעה כעת תכנית חד שנתית להעלאת המודעות בקרב האולפנות שלה ולהכפלת השיעור הכולל של התלמידות המצטיינות. התכנית תפתח בתחרות מתמטיקה לכ-1,200 תלמידות מהקבצות א' בכיתה ט' וממסלול חמש היחידות בכיתה י', בכל 22 האולפנות. התחרות תהיה מותאמת למסגרת המושגית של פיז"ה, כך שניתן יהיה להשתמש בה כדי לאבחן את רמת הבסיס של התלמידות.
לאחר קביעת יעד מדיד לתוכנית, הרשת תוסיף שתי שעות הוראה שבועיות ל-15 הקבצות א' במתמטיקה. 20 מורי המתמטיקה המלמדים בכיתות מצוינות, בהקבצות א' ובחמש יחידות ישתתפו בקהילות לומדות שיתמקדו במתמטיקה יישומית (המופעלת על ידי אוניברסיטת חיפה), בסימולציות (בהנחיית אוניברסיטת בר-אילן) ובהשתלמות מרוכזת בקיץ. בנוסף, יתקיימו כנסים וסדנאות עבור מנהלים, מורים והורים.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 576