קולקטיב אימפקט – טופ15
הצתה מחדש של מהלך 'קולקטיב אימפקט' שמטרתו להביא את ישראל להיות בין 15 המדינות המצטיינות במתמטיקה בפיז"ה עד 2029
הצתה מחדש של מהלך 'קולקטיב אימפקט' שמטרתו להביא את ישראל להיות בין 15 המדינות המצטיינות במתמטיקה בפיז"ה עד 2029
כשהקרן יצאה לדרך עם אסטרטגיית חטיבת הביניים שלה ב-2019, פנינו ל'שיתופים' כדי שיקימו קואליציה של בעלי עניין שתתמוך במאמץ. בהסתמך על הצלחתו של מאמץ משותף קודם שהתרכז בחמש יחידות בתיכון, יזמה שיתופים את הקמתה של רשת שותפים. בשיטת ה-"קולקטיב אימפקט" הם גייסו משתתפים מכל המגזרים הרלוונטיים, כולל חברות הייטק, משרדי ממשלה, עמותות ואנשי חינוך. 130 ארגונים הצטרפו למהלך, והפעילויות כללו ימי עיון, סדנאות, וכנסים. לצערנו, כשהמלחמה פרצה, ב'שיתופים' הוחלט לסגור את היוזמה, ולפנות לסדרי עדיפויות דחופים אחרים.
קרן טראמפ ממשיכה לדבוק בחשיבות של הרחבת מעגל המצוינות, ולכן הגבנו מיד על ידי כינוס קבוצת הקולקטיב אימפקט כדי לוודא ששיתוף הפעולה יימשך. למעלה מ-200 משתתפים הגיעו לכנס שקיימנו, שהוקדש לניתוח התוצאות של התלמידים בעלי ההישגים הגבוהים ביותר במבחן פיז"ה 2022, שפורסמו לאחרונה. הכנס התקיים במשרדי חברת אמדוקס, חברת הייטק ישראלית מובילה, ואנשי הרשות הארצית למדידה והערכה בחינוך (יחידת סמך של משרד החינוך) הציגו את הנתונים. לאחר מכן, התפצלנו לקבוצות עבודה ובהן דנו בפערים המטרידים ביותר שהתוצאות חשפו, המיוחסים למגדר, למגזר ולרקע סוציואקונומי.
לפי שעה, ועד שנמצא מבנה ארגוני חלופי, אנו מציעים שהקרן תיקח על עצמה את תפקיד התיאום והתכלול של פעילות קבוצות העבודה השונות. כל קבוצת עבודה תתכנס בהובלת עמותה אחרת, שתהיה אחראית לתכנים ולניהול הקבוצה. צוות הקרן יתכלל את שיתוף המידע ואת הלמידה המשותפת בין הקבוצות. נכנס את רכזי קבוצות העבודה באופן שוטף לצורך התייעצויות ונארגן מפגשים משותפים שלוש פעמים בשנה. כמו כן, בכוונתנו למתג מחדש את המותג "טופ15" כדי שישקף את התנעת המחויבות המתחדשת לשיתוף פעולה. אנו מציעים תכנית ל-18 חודשים, ובכוונתנו לגייס שותפים נוספים שיצטרפו למימון הפעילות.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 570