פרס טראמפ להוראה איכותית 2013
סבב שני של הפרס מושק בשנת 2013 למורים מצטיינים למתמטיקה ומדעים בבתי ספר על-יסודיים ברחבי הארץ
סבב שני של הפרס מושק בשנת 2013 למורים מצטיינים למתמטיקה ומדעים בבתי ספר על-יסודיים ברחבי הארץ
בשנת 2012, הושק פרס טראמפ להוראה איכותית כפרס להוקרת הוראה מצטיינת בתחומי המתמטיקה והמדעים. מטרת הפרס היא להציג בצורה בהירה יותר מהי הוראה איכותית ולהעלות על נס את פעלם של המורים המעולים ביותר.
הקריאה להגשת מועמדות נעשתה בשיתוף עם הקהילה המקצועית ובאמצעות התקשורת והביאה להגשת 52 מועמדויות מכל רחבי הארץ. 67% מהמועמדים היו בעלי תואר אקדמי שני או שלישי ו-30% מהם עוסקים בהוראה כבר יותר מ-20 שנה. וועדת בחירה בראשות מנהלת בית הספר המוערכת, גב' קארן טל, ובהשתתפותה הפעילה של מנכ"לית משרד החינוך, גב' דלית שטאובר, קבעה אמות מידה למצוינות בהוראה, בהסתמך על מחקרים ועבודות דומות מרחבי העולם. 22 מועמדים נבחרו בשלב הראשון ו-5 עברו לשלב האחרון. המועמדים הסופיים צולמו בזמן ההוראה שלהם בכיתה ורואיינו על כך בידי הוועדה.
זוכה הפרס בשנת 2012 הוא מר ניקולאי שוורץ, מורה למתמטיקה ופיזיקה בתיכון אורט ערד, שם הוא משמש כמתאם מגמות הפיזיקה, המדעים וההנדסה. שוורץ קיבל את הפרס מידיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החינוך גדעון סער בטקס רשמי שהתקיים במשרד ראש הממשלה. וועדת הפרס ציינה לשבח גם את ד"ר עביר עבד, מורה לכימיה ומדעי הסביבה מנצרת ואת מר אייל סיני, מורה לפיזיקה ממודיעין, על עבודתם המצוינת.
לצד תהליך הבחירה, שאפנו לשתף את הציבור הרחב בדיון בנוגע לאמות המידה לפרס, וכן בשלבים האחרונים של בחירת הזוכה. לשם כך נעשה שימוש ברשתות חברתיות, במיוחד פייסבוק ויוטיוב, על מנת לעורר התעניינות ושיתוף, מה שהוביל לפעלתנות והתלהבות ניכרות. הדבר בלט במיוחד כאשר המועמדים הסופיים הוצגו לציבור, אז תלמידים בהווה ובעבר שיתפו את תמיכתם, חלקו זיכרונות טובים וכתבו מילים חמות של הערכה.
ב-2013, יתקיים סבב נוסף של הפרס, תוך יישום לקחים מהסבב הראשון, לרבות הפצה רחבה יותר של הקריאה להגשת מועמדות, וניתוח מעמיק יותר של צילומי הוידאו שנערכים בכיתה.
*הטקסט המוצג לעיל מציג את המענק כפי שאושר על ידי דירקטוריון הקרן / מענק 82