מג'דולין ח'יזראן
מורה למתמטיקה בחטיבת הביניים ב' סריסה בירכא וזוכת פרס טראמפ להוראה איכותית בשנת 2019
"להיות מורה זו שליחות ולמידה. אתה גם מלמד וגם לומד". מסכמת מג'דולין מה זה להיות מורה מבחינתה. היא מורה בזכות ההשראה שהעניקו לה המורים שלה בבית הספר, הקשר עם התלמידים בתחילת דרכה והאהבה הגדולה שלה למתמטיקה. היא מעודדת את התלמידים לגלות סקרנות ולהתעניין, ובכל פעם שהיא מדברת על ההוראה ועל התלמידים שלה ניכרת ההתרגשות והתשוקה מעיניה.
קרא עוד
את העשייה המעולה של מג'דולין אפשר לראות בכל אחת משכבות עבודתה.
עם התלמידים היא מטמיעה יחס אישי מתוך אמונה שכל תלמיד ותלמידה יכולים להצליח, היא מתאימה את שיטות ההוראה ליכולות ולצרכים שלהם.
עם עמיתיה בבית הספר היא מבצעת למידה על הקשיים של התלמידים ויחד מפתחים דרכים לעזור להם. הם מיישמים זאת בכיתה וחוזרים ללמוד על כך בצוות.
כמורה היא לומדת ומתפתחת בכל רגע. חשוב לה ללמוד. אם זה מהתלמידים שלה ואם זה בתוכניות שונות בארץ ובחו"ל. כפורצת דרך, היא מתעדכנת במחקרים על הוראת המתמטיקה הנעשים בארץ ובחו"ל. ועדיין, עם השכלה רחבה זו, מג'דולין בוחרת ללמד בחטיבת הביניים.
"חטיבת הביניים היא כמו שעון חול" מציינת מג'דולין. זהו זמן קריטי ומוגבל שיש לה עם התלמידים והיא מקווה שהכלים שהם רוכשים במהלך שיעורי המתמטיקה ילוו אותם בחיים, בעת קבלת החלטות, בעת התמודדויות עתידיות וישפיעו עליהם.
החלום והשליחות שלה הם לראות בוגרים, מהעדה הדרוזית, שיהיו מובילים בתחומם לא רק בעדה, אלא בארץ ובעולם. לראות אותם פורצים גבולות. בדיוק כמוה.על כל אלו, בחרה ועדת הפרס, להעניק את פרס טראמפ להוראה איכותית לשנת 2019 למג'דולין ח'יזראן."
סגור
.
ציטוט